torstai 19. syyskuuta 2013

Huh hulinaa!


Kiire on ollut melkoinen. No, olemme muuttaneet toiselle puolelle Suomea (takaisin emon kotikonnuille), pojat ovat totutelleet elämään uudessa kodissa ja emo on totutellut elämään yliopistolla. Siinäpä se olikin pähkinänkuoressa. Vaikuttaa siltä, että meille kaikille elämä maistuu. Uutta asiaa on kuitenkin ollut omaksuttavana niin paljon, ja tekemistä niin runsaasti, että emo on häpeällisesti laiminlyönyt poikien oman blogin päivittämistä.

Raskas muutto meni yllättävän hyvin. Kannoimme isän kanssa kahdestaan asunnollisen tavaraa hissittömän talon kolmannesta kerroksesta alas ja tungimme pakettiautoon, ja sitten körötimme kahdella autolla 600 kilometriä. Kaikki tämä yhdessä päivässä. Aloitimme tavaroiden kantamisen yhdeksältä aamulla ja perillä uudessa kodissa olimme puoli kolmelta seuraavana yönä, eli raskas reissu. Seuraavana päivänä sitten kannettiin tavarat uuteen asuntoon.

Anton otti tapansa mukaan kaiken lunkisti, mutta ensimmäisessä päässä Jago-raasu oli kauhuissaan. Eikä voi moittia: sen näkökulmastahan tämä oli maailmanloppu. Koko tunnettu maailmankaikkeus katosi ympäriltä, hirveän kolinan saattelemana koti kannettiin pala palalta pois ja jäi vain tyhjät valkoiset seinät. Ja emokin heilui kuin hullu ja juoksi sinne tänne laatikoiden kanssa ja oli kamalan kiireinen ja väsynyt ja kiukkuinen. Jago painautui viimeiseen seinännurkkaan kuin sokeritoukka ja yritti olla oikein pieni ja olematon. Mikä ei muuten ole ihan helppoa, jos on maine coon -kolli. Mutta yritys oli hyvä! Ja sitten kökötettiin ahtaassa autossa kahdeksan tuntia keskellä yötä. 

Kun päästiin perille, alkoi kuitenkin heti helpottaa. Jagokin taisi tajuta, että elämää on vielä tämän kauhean kokemuksen jälkeenkin. Ja parissa päivässä tämä paikka oli jo hyväksytty kodiksi.

Tarkempia kuulumisia lähiaikoina, mutta nyt äkkiä kuvasaastetta!

Anton tirsoilla muuttoa edeltävänä päivänä.

Eka yö uudessa kodissa. Emolle nukkumapaikaksi kova siskonpeti,
kissoille emon pehmeät läskit.

"Ja täällä on siis vessa..."

Laatikkokaaosta.

Yhä pahempaa laatikkokaaosta.

Jago on oppinut syömään viisipiikkisellä!

Raapimispuu, kun osa ruuveista ja
muttereista oli vielä kateissa.

Anton valtasi kirjahyllyn.

Ja Jago valtasi liesituulettimen.

Jagon torkut läksyhuoneen lattialla.

Jagon torkut olohuoneen lattialla...

Anton halii olohuoneen kirjahyllyä <3

Miksi emolle tulee tästä kuvasta mieleen keittokirja!
"Otetaan kissa, viisi keskikokoista perunaa
ja puolikas kukkakaali...."
Saati tästä... Voi Jago!

Näistä kahdesta kuvasta tulikin mieleen paloturvallisuus! Jagoa on nykyisin näemmä mahdotonta pitää pois hellalta ja keittiön työtasoilta, ja siitä täällä jakamastamme hellaepisodista järkyttyneenä emo on nyt ottanut tavaksi laittaa lieden sulakkeet pois aina, kun laite ei ole käytössä. Ja kahvinkeittimenkin johto lähtee varmuuden vuoksi seinästä aina, kun pannu ei porise.